Praktiske oplysninger

Praktiske oplysninger


Opstart
Det er vigtigt for os alle, at barnet får så tryg en start i Lindetræet som muligt. Det kan derfor være en god idé, hvis barnet har en kortere indkøringsperiode. Vi ønsker at forældre tager kontakt til os ca. en måned før børnehavestart, så vi kan møde hinanden og høre om evt. vaner eller andre vigtige ting om barnet.

 

Aldersopdeling
Vi har i Lindetræet valgt en hverdag med aldersopdelte grupper. Vi har to grupper med 3-4 årige og én gruppe med 5 årige. Vi har valgt aldersopdelte grupper for bedst at målrette vores pædagogiske aktiviteter i forhold til alder og udvikling.

 

Garderoben
Børnene har eget rum med plads til skiftetøj osv. Det er forældrenes ansvar, at der dagligt ryddes op i barnets rum. Det er en stor hjælp, for vi har mange rum.

Børnene har hver deres kasse til skiftetøj osv. Denne skal tages med hjem hver fredag, hvor garderoberne skal tømmes. Kassen tjekkes efter for skiftetøj hver weekend, så tøjet passer i størrelse og til årstid.

Bruger barnet ble medbringes disse i børnehaven, hvor de får plads på badeværelset. På vores ture bærer børnene selv deres madpakker og skal derfor have en rygsæk med til formålet. En lille taske med brede stropper og lukkeclips på brystet.

VIGTIGT

Da vi er ude meget af tiden, skal forældre sørge for rigeligt med skiftetøj af enhver art. Ligeledes er det godt at have mere end et par handsker, hatte osv. med.

 

Samtaler
Ud over opstartssamtalen tilbyder vi en 4 års samtale med pædagogen fra barnets gruppe. Samtalerne vil blive afholdt forår og/ eller efterår. Vi afholder samtalerne, da vi mener, det er grundlagt for et godt forældresamarbejde. 

Når barnet når skolealderen tilbyder vi ligeledes en førskolesamtale. Disse afholdes i oktober/ november måned. Det er dog vigtigt at understrege, at hvis man ønsker en samtale med en af os, finder vi naturligvis altid tiden til det!

 

Sygdom
Ved sygdom bedes man ringe besked til os om morgenen: 40 28 42 03
Bliver barnet syg, mens det er i Lindetræet, kontakter vi forældre, så barnet kan hentes. Husk altid at oplyse eventuelt nyt telefonnummer til hjem/ arbejde.

 

Sove

Sover barnet barn middagssøvn, er der naturligvis mulighed for dét. Vi har tæpper og madrasser med lagen, som vi vasker jævnligt.

Da trygheden er en vigtig prioritet, må barnet selvfølgelig medbringe sut, klud, yndlingsbamsen eller hvad barnet måtte være glad for, når det skal sove.

 

Fødselsdag
Når barnet har fødselsdag, er der flere muligheder for at blive fejret. Vi kommer gerne hjem til fødselsdagsfest.  Alt efter hvad man har lyst og plads til kan man invitere hele gruppen eller drenge eller piger fra gruppen.

Man kan også medbringe kagemand, boller eller lignende og fejre barnet i børnehaven. Vi fejrer gerne barnet, men forældre er også velkommen til fejringen i børnehaven.

 

Legetøj
Vi har mange udmærkede legesager i børnehaven, og generelt er medbragte ting ofte grundlag for konflikter. Børnene skal derfor ikke medbringe egne legesager i børnehaven.

 

Mad
Børn i Lindetræet tilbydes morgenmad fra kl. 6.15 til 7.30. Morgenmaden er havregryn/ cornflakes med mælk og/ eller brød med ost/ marmelade.
I det daglige skal børnene have madpakke, frugt og drikkedunk med vand med til 3 måltider. Vi opfordrer til en sund og nærende madpakke bestående af rugbrød, frugt, grønt og måske en enkelt snack (frugtstang, ostehaps, salamistang eller lignende. Kan barnet ikke selv åbne disse snacks, bedes de være åbnet hjemmefra). Søde sager som chokolade, mælkesnitte, knoppers og skemad hører ikke til i madpakken. Drikkedunken må kun indeholde vand.

 

Sprogvurdering
I dag har alle 3-årige mulighed for at få lavet en sprogvurdering. Sådan er det selvfølgelig også i Lindetræet. Tal gerne med personalet om muligheden.

 

Fri/Ferie
Klik her for at se kalender

 

Priser
Klik her for at se priser

 

Udmeldelse
Ønsker du at melde dit barn ud af Lindetræet, er det vigtigt, du er opmærksom på, at der i Lindetræet er en udmeldelsesfrist på 2 mdr. Det betyder, at tilskuddet ikke kan flyttes til en anden institution før fristen er udløbet.
Klik her for at finde udmeldelsesblanket