Opstart:
Det er vigtigt for os alle, at barnet får så tryg en start i Lindetræet som muligt. Det kan derfor være en god idé, hvis barnet har en mindre indkøringsperiode. Vi vil invitere jer på besøg, så vi kan hilse på hinanden og høre om evt. vaner eller andre vigtige ting om jeres barn.

Garderoben:
Børnene har hver deres rum med plads til skiftetøj osv. Det er jeres ansvar at rydde op på børnenes rum dagligt.

Børnene har hver deres kasse til skiftetøj osv. Denne bedes I tage med hjem hver fredag, hvor rummene skal tømmes, for at fylde den op. Bruger barnet ble medbringes disse i børnehaven. På vores ture bærer børnene selv deres madpakker og skal derfor have en rygsæk med til formålet. En lille taske med brede stopper og gerne med lukkeklips på brystet.

VIGTIGT: Da vi er ude meget af tiden, skal I sørge for rigeligt med skiftetøj af enhver art. Ligeledes er det godt at have mere end et par handsker, hatte osv. med.

Samtaler:
Ud over opstartssamtalen vil I blive tilbudt en års-samtaler med en af pædagogerne på barnets stue. Disse samtaler vil blive afholdt forår og/eller efterår. Da vi mener dette er godt grundlag for et godt forældresamarbejde. Ligeledes vil I, når barnet når skolealderen blive tilbudt førskolesamtaler - disse afholdes feb./marts. Børnene er hver især tildelt en kontaktpædagog som varetager samtaler osv. Det er dog vigtigt at understrege, at hvis I ønsker en samtale med en af os, finder vi altid tiden til det.

Sygdom:
I tilfælde af at jeres barn er syg, må I gerne ringe besked til os om morgenen. Bliver barnet syg, mens det er i Lindetræet, kontakter vi jer, så I kan hente barnet hurtigst muligt

Sove:
Sover barnet middagssøvn er der mulighed for det. I skal medbringe en juniordyne og pude inkl. betræk - som I selv sørger for bliver skiftet jævnligt. Vi har madrasser med lagen.

Da trygheden er en vigtig prioritet, er I velkommen til at medbringe sut, klud, yndlingsbamsen eller hvad barnet måtte være glad for, når det skal sove.

Fødselsdag:
Når barnet har fødselsdag, er der flere muligheder for at blive fejret. Vi kommer gerne hjem til fødselsdagsfest. Alt efter hvad I har lyst og plads til, kan I invitere børnene efter alder, køn eller alle.

I kan også medbringe en kagemand eller lignende, og barnet vil blive fejret her i huset.

Da vi har en holdning til en sund kost, beder vi om, at I begrænser de søde sager.

Legetøj:
Vi har mange udmærkede legesager og generelt er medbragte ting ofte grundlag for konflikter og lignende. Børnene skal derfor ikke medbringe egne legesager i Lindetræet. Vi arrangerer legetøjsdage den sidste fredag i hver måned.

Mad:
Børn i Lindetræet får tilbudt morgenmad fra kl. 6.15 til 7.30. De får tilbudt: havregryn/cornflakes med mælk og/eller brød med ost/marmelade. I det daglige har børnene madpakke med og vi opfordrer til, at det er en sund og nærende madpakke. Uden chokolade, Danone, knoppers og lignende.

Desuden medbringer børnene et stykke frugt som lægges i en fælles kurv. Dette bliver anrettet på et fælles fad både formiddag og eftermiddag.

En gang i mellem holder vi maddag hvor vi laver sund og næringsrig kost sammen med børnene

Sprogvurdering:
I dag har alle 3-årige mulighed for at få lavet en sprogvurdering. Sådan er det selvfølgelig også i Lindetræet. Tal gerne med personalet.

Fri/Ferie:

Vi har så få lukkedage som overhovedet muligt. Vi har dog lukket mellem jul og nytår og fredag efter Kristi himmelfartsdag. I forbindelse med ferier osv. beder vi jer være så præcise som muligt i jeres tilbage melding. I disse perioder forventer vi at I har et reelt pasningsbehov hvilket vil sige at begge forældre skal arbejde.

Er den ene forælder på barsel, studerende, sygemeldt, ledig, eller lignende anser vi ikke, at der er et reelt pasningsbehov.
Vi har desuden en klar forventning om, at alle børn holder 5-6 ugers ferie.

Pladser:

En fuldtidsplads koster:

1940 kr. pr. måned.

Hvis du vælger en fuldtidsplads, kan du få passet dit barn fra 6.15 til 16.45 fra mandag til torsdag. Om fredagen lukker vi kl. 16.15.

Modulplads med max 32 timer:

1330 kr. pr. måned

Vælger du en modulplads kan dit barn højst være i børnehaven 32 timer om ugen.

Ønsker du at ændre fra fuldtid til modul eller omvendt, skal det varsles med en måned.

Udmeldelse:
Ønsker du at melde dit barn ud af Lindetræet, er det vigtigt, du er opmærksom på, at der i Lindetræet er en udmeldelsesfrist på 2 mdr. Det betyder, at tilskuddet ikke kan flyttes til en anden institution før fristen er udløbet.